”The Bear” Sandwich
”The Bear” Sandwich
15 ingredienser
30 m + tid i kyl
Den här mackan är något utöver det vanliga! Ryggbiff och pickles gör den här mackan riktigt matig och festlig.
Ingredienser
- 1 kg ryggbiff
- 3 klyftor vitlök
- 1 gul lök (liten)
- 500 g kalvbuljong
- 1 msk oregano
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk torkad basilika
- 2 krm chiliflakes
- 2 krm sellerifrön
- 2 krm paprikapulver
- 4 bröd (sandwichbröd)
- 300 g pickles
- salt
- peppar
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Stek det sedan i matolja tills det får fin färg.
- Tillsätt vitlök samt lök och stek tills det fått färg.
- Tillsätt buljong, oregano, vitlökspulver, lökpulver, basilika, chiliflakes, sellerifrön och paprikapulver.
- Lägg köttbiten i en ugnssäker form och häll över buljongen med lök och kryddor.
- Täck formen med folie och baka i ugnen på 175 grader tills köttet har en innertemperatur på 52 grader eller ca 30-45 minuter.
- Ta ut formen och kyl köttet och buljong separat.
- När vätskan är kall så lägg tillbaka köttet och låt stå ett par timmar, men helst över natten i kylen.
- Lyft upp köttet och skiva det tunt.
- Ta bort fettet från buljongen och värm vätskan i en traktörpanna.
- Tillsätt köttet och sjud tills köttet är varmt.
- Snitta brödet och lägg i kött med lite av brässeringsvätskan.
- Toppa med pickles.