• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Thaisallad

0 röster
30 min
4
Thaisallad
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Recept ur boken Grilla hur lätt som helst av Jessica Frej, HarperCollins Nordic

Grilla hur lätt som helst - omslag

"Det här kan man leva på hela sommaren. Lika gott till förrätt som huvudrätt, lunch som middag. Fräscht och fullt av smak, en riktig vinnare!" / Jessica

30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 skiva ryggbiff (tjocka skivor, ca 600 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 broccoli
  • 1 paprika, valfri färg
  • 2-3 tomater
  • 2-3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl jordnötter
  • 100 g salladsmix

Min favoritdressing

  • 0,75 dl japansk soja
  • 3 msk risvinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sriracha

Gör så här

  1. Blanda först ihop ingredienserna till dressingen och låt stå medan du gör resten.
  2. Salta och peppra biffarna. Dela broccolin i buketter och grilla 10 minuter, varva direkt och indirekt värme.
  3. Grilla biffarna på direkt värme så de får bra stekyta i några minuter på varje sida, de ska vara rosa-röda i mitten.
  4. Låt biffarna vila på en skärbräda. Strimla paprika, dela tomaterna, skiva löken och hacka koriandern.
  5. Lägg på ett stort fat eller 4 tallrikar.
  6. Skiva biffarna och lägg dem ovanpå tillsammans med broccolin.
  7. Toppa med jordnötter och dressing.
  8. Blanda ihop och servera med sallad.
Tips!
Grilla hur lätt som helst - omslag

Receptet är ur boken

Grilla hur lätt som helst av Jessica Frej


22 april 2020