Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

POPULÄRT
thailändsk grgyta med kycklingfärs och citrongräs
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

21

15 ingredienser

30 min

Jennie bjuder på en smakrik gryta med kycklingfärs, citrongräs, ingefära och chili. Till den serverar hon nudlar och vi kan lova dig att det här kommer bli en riktig favorit.

Ingredienser

portioner
  • 300 g risnudlar
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs, finhackad
  • 1 burk kokosmjölk [400 g]
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2-3 msk fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • 2-3 röda chilifrukter, skivade
  • 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft)
  • 1 knippe thaibasilika
  • neutral rapsolja (att steka i)
  • salt

Gör så här

  1. Stek vitlök, ingefära och lök tills mjukt. Tillsätt kycklingfärs som steks under omrörning till den är genomstekt, hacka gärna färsen så den blir till mindre bitar. 

  2. Tillsätt finhackad citrongräs, kokosmjölk, fond, fisksås, farinsocker och 2-3 skivade chilifrukter (mängd beroende på önskad hetta). Tillsätt limezest samt limesaft och låt puttra samman i 7-8 minuter.

  3. Tillsätt thaibasilika. Rör om och smaka av med ev mer fisksås, socker, lime eller salt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen, toppa med den goda köttfärsen och strö till sist på extra chili och thaibasilika. Servera genast!