Thaikryddad kyckling med glasnudlar

70 röster
4
Thaikryddad kyckling med glasnudlar
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g strimlat kycklingkött
  • Marinad:
  • 1 dl sweet chili-sås
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 msk pressa citronsaft
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ostronsås
  • salt och malen vitpeppar
  • Nudlar:
  • 300 g glasnudlar
  • 0,5 purjolök
  • 2 morötter
  • 0,5 rödlök
  • 100 g sockerärter
  • 1 röd paprika
  • 0,5 zucchini
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skala och riv ingefäran. Blanda samman sweet chili-sås, rapsolja, vitlök, ingefära, citronsaft, soja och ostronsås. Krydda med salt och peppar. Lägg i kycklingstrimlorna och marinera över natten.
  2. Lägg glasnudlarna i blöt i vatten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten och rödlöken. Snoppa sockerärterna. Strimla paprika och zucchini. Hetta upp en wokpanna. Bryn kycklingstrimlorna hastigt i olja. Vänd ner de strimlade grönsakerna. Låt nudlarna rinna av i durkslag.
  3. Slå grädden i pannan, lägg ner nudlarna och låt koka ihop. Krydda med lite av marinaden, salt och peppar.
6 maj 2010

Fler goda recept