Thaicurry med crabfish och räkor

Thaicurry med crabfish och räkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Thaicurry med crabfish och räkor

11 ingredienser

Du har väl prövat de praktiska burkarna med färska räkor, musslor, crabsticks eller skaldjursblandning? Det här är en typisk thaisoppa, som är ett mellanting mellan soppa och gryta. Du reglerar hettan med mängden currypasta. Servera en skål med ris till, som i Thailand.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk skalade räkor i buljong
  • 1 burk crabsticks i buljong
  • 1-1,5 msk grön currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 grön spansk peppar
  • 1 limefrukt
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 msk strösocker
  • 1 zucchini, liten
  • 1,5 dl gröna ärtor
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Riv skalet på limefrukten. Hetta upp oljan i en kastrull med tjock botten. Rör i currypasta, hackad chilifrukt, rivet limeskal och fräs någon minut. Spä med buljongen från räkorna och koka ihop något.
  2. Skär itu zucchinin på längden. Skrapa ut fröna och strimla zucchinin. Rör i kokosmjölk och socker i soppan. När såsen kokar upp tillsätter du strimlor av zucchini och gröna ärter.
  3. Hacka koriandern. Koka åter upp och rör i räkor och crabsticks. Låt curryn bara bli riktigt het. Strö över korianderblad.