• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Thai fishcakes - Jennie Walldéns recept

POPULÄRT
Thai fishcakes - Jennie Walldéns recept
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Thai fishcakes - Jennie Walldéns recept

7 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Lättgjorda "fishcakes" smaksatta med thailändska kryddor som citrongräs, ingefära och röd currypaste. Servera tillsammans med svart ris och en sötsyrlig och krispig sallad på gurka och rädisor. 

Tips! Tänk på att currypaste ofta varierar i hetta. 

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g blandad fryst, tinad fisk (t ex lax, torsk, sej och kummel)
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 citrongräs, yttersta skalet borttaget, resten bankat och finhackat
  • 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • neutral rapsolja, till stekning
  • 3 dl svart ris
  • 0,5 krispsallad, huvud
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisa
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg chili, citrongräs, ägg, vitlök, fisksås, ingefära och currypaste i en matberedare. Mixa slätt.
  3. Tillsätt fiskbitarna och mixa till en jämn smet. Tillsätt majsstärkelsen och mixa snabbt ihop allt.
  4. Forma till små biffar, lättast går det om du då och då doppar händerna i kallt vatten.
  5. Stek dem gyllene på båda sidor i rikligt med olja i en stekpanna.
  6. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Halvera rädisorna. Blanda ihop gurka, rädisor, limesaft, sweet chilisås, koriander och jordnötter i en skål.
  7. Fördela riset i djupa skålar. Toppa med fiskbiffarna, gurk- och rädissalladen samt salladsblad.