Thai fishcakes - Jennie Walldéns recept

11 röster
40 m
4

Lättgjorda "fishcakes" smaksatta med thailändska kryddor som citrongräs, ingefära och röd currypaste. Servera tillsammans med svart ris och en sötsyrlig och krispig sallad på gurka och rädisor.

Tips! Tänk på att currypaste ofta varierar i hetta.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandad fryst, tinad fisk (t. ex. lax, torsk, sej och kummel)
  • 2 msk röd currypaste
  • 1 ägg
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 citrongräs, yttersta skalet borttaget, resten bankat och finhackat
  • 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • neutral rapsolja till stekning
  • 3 dl svart ris
  • 0,5 krispsalladshuvud
  • 0,5 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 lime
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Lägg chili, citrongräs, ägg, vitlök, fisksås, ingefära och currypaste i en matberedare. Mixa slätt.
  3. Tillsätt fiskbitarna och mixa till en jämn smet. Tillsätt majsstärkelsen och mixa snabbt ihop allt.
  4. Forma till små biffar, lättast går det om du då och då doppar händerna i kallt vatten.
  5. Stek dem gyllene på båda sidor i rikligt med olja i en stekpanna.
  6. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Halvera rädisorna. Blanda ihop gurka, rädisor, limesaft, sweet chilisås, koriander och jordnötter i en skål.
  7. Fördela riset i djupa skålar. Toppa med fiskbiffarna, gurk- och rädissalladen samt salladsblad.
28 april 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept