Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker

14 röster
30 m + förberedelser dygnet innan
4

Marinerad fläskfilé med wokade grönsaker, yoghurtsås med lime och basmatiris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + förberedelser dygnet innan
4
4 portioner

Du behöver

Marinerad fläskfilé

  • 1 fläskfilé
  • 150 ml blue dragon teriyakimarinad
  • 0,5 dl sesamfrö

Wokade grönsaker

  • 150 ml blue dragon sukiyakimarinad
  • 3 paprikor, röda
  • 1 kålrot
  • 3 palsternackor
  • 3 morötter

Yoghurtsås

  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 lime, saften
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Till servering

  • Basmatiris

Gör så här

  1. Förberedelser
    Skär 1,5 cm tjocka bitar av fläskfilén. Marinera bitarna 1 dygn i teriykaimarinad.
  2. Strimla samtliga grönsaker tunt och marinera dem i 1 dygn i sukiyakimarinad.
  3. Yoghurtsås
    Blanda matlagningsyoghurt med sambal, limesaft samt salt och peppar. Smaka av och ställ in i kylen 1 dygn.
  4. Marinerad fläskfilé
    Sätt ugnen på 200°C.
  5. Lägg ut köttet på en plåt och strö över hälften av sesamfröna.
  6. Tillaga köttet i 200 grader i 2 minuter för att sedan vända på köttet och addera resterande sesamfrön. Tillaga ytterligare 2 min.
  7. Grönsakswok & ris
    Woka grönsakerna.
  8. Koka riset enligt anvisningarna.
3 oktober 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept