Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker

Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker
Foto: TV4

Teriyakimarinerad fläskfilé med wokade grönsaker

29

8 steg att laga

14 ingredienser

30 m + förberedelser dygnet innan

Marinerad fläskfilé med wokade grönsaker, yoghurtsås med lime och basmatiris.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Marinerad fläskfilé

  • 1 fläskfilé
  • 150 ml blue dragon teriyakimarinad
  • 0,5 dl sesamfrön

Wokade grönsaker

  • 150 ml blue dragon sukiyakimarinad
  • 3 röda paprikor
  • 1 kålrot
  • 3 palsternackor
  • 3 morötter

yoghurtsås

  • 1 msk sambal oelek
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Till servering

  • basmatiris

Gör så här

  1. Förberedelser
    Skär 1,5 cm tjocka bitar av fläskfilén. Marinera bitarna 1 dygn i teriykaimarinad.
  2. Strimla samtliga grönsaker tunt och marinera dem i 1 dygn i sukiyakimarinad.
  3. Yoghurtsås
    Blanda matlagningsyoghurt med sambal, limesaft samt salt och peppar. Smaka av och ställ in i kylen 1 dygn.
  4. Marinerad fläskfilé
    Sätt ugnen på 200°C.
  5. Lägg ut köttet på en plåt och strö över hälften av sesamfröna.
  6. Tillaga köttet i 200 grader i 2 minuter för att sedan vända på köttet och addera resterande sesamfrön. Tillaga ytterligare 2 min.
  7. Grönsakswok & ris
    Woka grönsakerna.
  8. Koka riset enligt anvisningarna.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer