Tempurafriterad zucchiniblomma
NYHET

Tempurafriterad zucchiniblomma
10 ingredienser
30 m
Inled sensommarmenyn med tempurafriterade zucchiniblommor med bottarga.
Ingredienser
Tempurasmet
- 325 g vetemjöl
- ca 1 krm salt
- 75 g majsstärkelse
- 750 g vatten, kallt
Zucchiniblommor
- 0,5 l rapsolja (till friteringen)
- 12 zucchiniblommor
Servering
- bottarga
- 1 citron
- flingsalt
- espelettepeppar
Gör så här
Tempurasmet
- Rör ihop alla ingredienserna till tempurasmeten i en bunke.
Zucchiniblommor
- Värm oljan till 180 grader i en stor gryta på spisen.
- Halvera zucchiniblommorna på längden och doppa halvorna i tempurasmeten så att de täcks helt.
- Lägg ner två zucchiniblommor åt gången i den heta oljan. Fritera tills de är gyllene och krispiga, ca 1-2 minuter.
- Ta under tiden fram en skärbräda och täck med hushållspapper.
- Lyft upp de friterade zucchiniblommorna med en hålslev (eller tång) och lägg dem på hushållspappret så att oljan kan rinna av. Låt svalna.
Servering
- Lägg upp zucchiniblommorna på ett fat och riv över bottarga och citronzest.
- Avsluta med flingsalt och espelettepeppar.