Tempurafriterad kronärtskocka

Tempurafriterad kronärtskocka
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tempurafriterad kronärtskocka

12 ingredienser

15 m

Tempurafriterad kronärtskocka med majonnäs smaksatt med tryffel och citron.

Ingredienser

portioner
  • 2 kronärtskockor
  • maizenaredning
  • salt

Tempurasmet

  • 1 dl vetemjöl (fint)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • 2 l frityrolja (till fritering)

Majonnäs

  • 1 citron
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk ponzu (eller soja)
  • 1 tsk tryffelolja

Gör så här

  1. Hyvla bladen på kronärtskockan tunt tills du kommer ner till botten. Vänd strimlorna i maizena och fritera ca 3-4 minuter, krydda sedan med salt.
  2. Skala ner kronärtsskocksbotten och skär i bitar.
  3. Värm olja till ca 180 grader.
  4. Doppa bitarna i tempurasmet och fritera sedan ca 3-4 minuter. Lyft upp på papper och krydda med salt.
  5. Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen.
  6. Lägg majonnäsen i botten på tallriken och sedan kronärtskockan.