Tempura med grön sparris

Tempura med grön sparris
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tempura med grön sparris

11 ingredienser

30 m

Doppa sparris i tempurasmet och fritera krispig, sen har du ett riktigt gott tillbehör till vårens alla tillfällen!

Ingredienser

portioner

Friterad sparris

  • 2 l frityrolja
  • 8-16 gröna sparrisar (2-4 per peson)

Tempurasmet

  • 2 dl tempuramjöl
  • ca 2 dl kolsyrat vatten
  • 1 tsk bakpulver

Matchasalt

  • 2 tsk matcha pulver
  • 2 msk grovt havssalt

Te-sallad

  • 2 msk te, kokta
  • 2 tsk valnötsolja
  • 2 tsk soja
  • ris, krispigt (eller bovete)

Gör så här

Friterad sparris

  1. Börja med att värma oljan till 180 grader.
  2. Skala sparrisen och skär dem i bitar.

Tempurasmet

  1. Vispa ihop ingredienserna till tempurasmeten och ställ kallt.

Matchasalt

  1. Mortla salt och matchapulver.

Te-sallad

  1. Blanda de kokta tebladen med valnötsolja och soja.
  2. Toppa med krispigt ris eller bovete.

Friterad sparris forts.

  1. Doppa sparrisen i tempurasmeten och sen i den varma oljan och fritera gyllene.
  2. Servera med matckasaltet och salladen bredvid.