Tempura med grön sparris
Tempura med grön sparris
11 ingredienser
30 m
Doppa sparris i tempurasmet och fritera krispig, sen har du ett riktigt gott tillbehör till vårens alla tillfällen!
Ingredienser
Friterad sparris
- 2 l frityrolja
- 8-16 gröna sparrisar (2-4 per peson)
Tempurasmet
- 2 dl tempuramjöl
- ca 2 dl kolsyrat vatten
- 1 tsk bakpulver
Matchasalt
- 2 tsk matcha pulver
- 2 msk grovt havssalt
Te-sallad
- 2 msk te, kokta
- 2 tsk valnötsolja
- 2 tsk soja
- ris, krispigt (eller bovete)
Gör så här
Friterad sparris
- Börja med att värma oljan till 180 grader.
- Skala sparrisen och skär dem i bitar.
Tempurasmet
- Vispa ihop ingredienserna till tempurasmeten och ställ kallt.
Matchasalt
- Mortla salt och matchapulver.
Te-sallad
- Blanda de kokta tebladen med valnötsolja och soja.
- Toppa med krispigt ris eller bovete.
Friterad sparris forts.
- Doppa sparrisen i tempurasmeten och sen i den varma oljan och fritera gyllene.
- Servera med matckasaltet och salladen bredvid.