Teas pannkakstårta med matcha

Teas pannkakstårta med matcha
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas pannkakstårta med matcha

15 ingredienser

Ingredienser

Pannkakssmet

  • 5 ägg
  • 250 g vetemjöl
  • matcha te
  • 200 g spenat
  • 9 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 100 g smör, till stekning

Fyllning

  • 225 g saltat smör, rumstempererat
  • 150-225 g florsocker
  • 450 g färskost
  • 3 limefrukter, zest + juice
  • 2 krukor citronverbena, finhackad

Topping

  • 200 g röda vindruvor (ekologiska och skalade)
  • matcha te (pulver)
  • citronverbena

Gör så här

Pannkakssmet

  1. Mixa ägg, matcha, mjöl, spenat, en tredjedel av mjölken och en nypa salt i en blender tills det är helt klumpfritt.
  2. Addera resten av mjölken. Pannkakssmeten blir mer lättjobbad om den får stå till sig en stund, helst i kylen över natten.
  3. Stek pannkakorna på båda sidor i smör. Lägg dem sen direkt på bakplåtspapper så att de svalnar skyndsamt.

Fyllning

  1. Vispa upp smör och hälften av florsockret tills det är vitt och fluffigt.
  2. Vispa i färskosten. Smaka upp med limezest, juice, finhackad citronverbena och justera eventuellt sockermängden. Det är viktigt att smeten har en jämn och följsam konsistens så att den blir lätt att stryka.

Montering

  1. Varva pannkakor med tunna lager fyllning tills du har en stadig tårta. Spritsa resterande fyllning som toppar runt kanten på pannkakstårtan. Sikta över ett tunt lager med matchateöver topparna. Fyll cirkeln med skalade druvor och toppa med några vippor citronverbena.

Tips! Se till att smöret till fyllningen är rumsvarmt för att det ska bli en jämn och slät kräm.