Söta pajer av mördeg fyllda med citronkräm och toppade med flädermaräng och citronsocker. Hur friskt, frächt och gott låter inte det? Teas majblommor är verkligen en ljuvlig dessert som passar perfekt när sommaren närmar sig.
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg.
Kavla ut degen cirka 3 mm tjock och fodra formarna (10 cm i diameter). Tryck till försiktigt med fingrarna längs kanterna och skär av överbliven deg med en skalkniv. Nagga och stoppa in pajskalet i frysen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Blindbaka sedan skalen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
Citronkräm
Zesta citronerna och pressa ur juicen.
Väg upp juicen tillsammans med ägg och socker direkt i en kastrull. Värm på medelhög värme under konstant omrörning till den första bubblan (84 grader).
Sila av smeten i en bunke och vispa i smöret.
Kontaktplasta sedan skplen och sätt krämen i kylen tills den svalnar.
Fyll pajskalen och stoppa dem i kylen eller i frysen för att de ska sätta sig snabbare.
Citronsocker
Massera citronbest med sockret tills det tagit doft och smak från citronen.
Flädermaräng
Koka upp socker och vatten till 125 grader. Häll i fläderblommorna och låt dra i cirka 10 minuter.
Börja under tiden vispa äggvitan försiktigt.
Sila av fläderblommorna och slå sockerlagen över den vispade äggvitan, den ska då vara cirka 120 grader. Om den blivit för sval värm lite snabbt igen.
Servering
Spritsa blomblad av marängen i en ring runt pajarna. Spara mitten ”naken”. Lägg lite citronsocker i mitten precis innan servering.