Teas citrusdessert

Teas citrusdessert
Foto: Tv4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas citrusdessert

0

12 ingredienser

45 m

Krämig glass toppad med salt maräng och blodapelsin. En helt perfekt dessert!

Ingredienser

portioner4

Blodgrapeglass

  • 250 g grädde [2,5 dl]
  • 350 g mjölk [3,5 dl]
  • 50 g honung [ca 1/3 dl]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 100 g äggula [6-7 st]
  • 200 g blodapelsinjuice [2 dl]

Salt maräng med sichuanpeppar

  • 90 g äggvita [2-3 st]
  • 90 g rörsocker, strö [1 dl]
  • 90 g florsocker
  • ca 2 g salt
  • 4 g sichuanpeppar, nymalen

Servering

  • 4 blodapelsiner

Gör så här

  1. Blodgrapeglass
    Koka upp grädde, mjölk och zest med hälften av sockret.
  2. Vispa ihop gulorna med sockret.
  3. Slå grädden över äggen och sjud upp glassen till 84 grader under konstant omrörning.
  4. Kyl ner helt och hållet.
  5. När glassbasen är helt kall mixa i juicen. Kör i glassmaskin.
  6. Salt maräng med sichuanpeppar
    Sätt ugnen på 100 grader.
  7. Förbered en plåt med bakplåtspapper eller silikonmatta.
  8. Vispa upp äggvitan och tillsätt strösockret i omgångar tills du har en styv maräng. Sikta i florsockret och vänd försiktigt ner det i marängen. Smaka upp marängen med salt och peppar.
  9. Stryk ut marängen tunt över bakplåtspappret och torka i ugnen i ca 30 minuter.
  10. Ta ut och låt svalna.
  11. Servering
    Filéa blodapelsinerna och lägg i botten i en skål.
  12. Lägg en kula glass på.
  13. Toppa med skärvor av marängen.
TIPS!
läs mer
Kaffir

Upptäck nya citrusfrukter

Tea tipsar om syrliga favoriter till både mat och bakning.

Läs mer