Teas chokladsnittar med pärlsocker

53 röster
40 kakor

Klassiska småkakor med chokladsmak. Kallas även för chokladbröd. Går utmärkt att frysa!

40 kakor

Du behöver

  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och 1 helt ägg och arbeta ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla längder och platta ner dem till cirka 1 cm tjocklek.
  4. Pensla mitten på varje längd med äggvita och strö över pärlsocker.
  5. Grädda längderna cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna något, skär sedan snett i 2-3 cm snitt.
6 juni 2017