Teas chokladsnittar med pärlsocker

40 kakor
Teas chokladsnittar med pärlsocker
Foto: Tea Malmegård

Klassiska småkakor med chokladsmak. Kallas även för chokladbröd. Går utmärkt att frysa!

6 juni 2017
40 kakor

Du behöver

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 40 g kakao (1 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 6 g bakpulver (1 tsk)
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och 1 helt ägg och arbeta ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla längder och platta ner dem till cirka 1 cm tjocklek.
  4. Pensla mitten på varje längd med äggvita och strö över pärlsocker.
  5. Grädda längderna cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna något, skär sedan snett i 2-3 cm snitt.
Kommentera receptet

Fler goda recept