Teas chokladsnittar med pärlsocker

POPULÄRT
Teas chokladsnittar med pärlsocker
Foto: Tea Malmegård
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Teas chokladsnittar med pärlsocker

53

5 steg att laga

9 ingredienser

Klassiska småkakor med chokladsmak. Kallas även för chokladbröd. Går utmärkt att frysa!

läs mer
Kökets kurser
Teas tårtkurs promoruta choklad

Lyckas med tårtor!
Gå vår tårtkurs online med Tea Malmegård. Se smakprov >

Ingredienser

portioner40 kakor
  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 6 g bakpulver [1 tsk]
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och 1 helt ägg och arbeta ihop allt till en deg.
  2. Dela degen i 4 delar och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rulla längder och platta ner dem till cirka 1 cm tjocklek.
  4. Pensla mitten på varje längd med äggvita och strö över pärlsocker.
  5. Grädda längderna cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna något, skär sedan snett i 2-3 cm snitt.