• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vego Lasse

Vego Lasse
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Vego Lasse

13 steg att laga

11 ingredienser

1h 20 min

En vegetarisk lasagne med mozarella, fårost och parmesan.

Här hittar du Rabihs bonus -

Pannacotta a la Rabih



Kolla in alla recept och

läs mer om Godare än glass

.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 125 g bladspenat, färsk
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 250 g keso smaksatt med oliv
  • 4 tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk oregano
  • 150 g mozzarellaost
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat.
  2. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter.
  3. Skölj av och klappa dem torra.
  4. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna.
  5. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
  6. Ställ åt sidan.
  7. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
  8. Smörj en ugnsfast form.
  9. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine, keso och spenat.
  10. Strö över hyvlad parmesanost, riven mozzarellaost och fetaost.
  11. Varva resten av ingredienserna.
  12. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
  13. Grädda lasagnen i 175 grader ca 30 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.