Tataki på dovhjort
Tataki på dovhjort
13 ingredienser
30 m
Tataki på dovhjort är en festlig och god rätt att njuta av nu på hösten.
Dryckestips:
Black Stallion, Los Carneros Pinot Noir, 2021.Nr 2235, 269 kr.
Pol Roger, Brut Réserve. Nr 7549, 545 kr.
Ingredienser
- ca 500 g innanlår av dovhjort
- rapsolja
- 1 morot
- 1 bit rättika
- 1 röd chilifrukt
- 4 salladslökar
- ca 12 kvistar färsk koriander
Sås
- 1 tsk malen ingefära, hackad
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl japansk soja
- 1 msk ketchup
- 1 msk limesaft
- 1 krm svartpeppar, malen
Gör så här
- Dela upp köttet i fyra portioner och banka ut varje bit tunt mellan plastfolie.
- Skala och strimla morot och rättika.
- Strimla chilin och dela salladslöken på längden.
- Lägg ut köttet på en ren arbetsbänk och lägg grönsakerna och koriandern i mitten på varje köttark.
- Rulla sedan ihop köttet.
- Stek rullarna hastigt i en mycket het panna med någon droppe rapsolja så att de får färg.
Sås
- Mät upp alla ingredienser till såsen i en mixer och mixa ett par sekunder. Sila sedan av såsen.
Servering
- Skiva upp rullarna och servera dem med såsen.