Tartine de chèvre

Tartine de chèvre
Foto: Tv4

Tartine de chèvre

Av: Jimmy - Leksand

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Den här toasten med chèvre, skinka, valnötter och honung är en lyxig förrätt att servera innan middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • ca 150 g chèvreost (”Getoststubbe”)
  • 4 skivor rökt skinka, kan uteslutas
  • 4 skivor lantbröd (gärna Levain)
  • 1 dl valnötter, krossade
  • valnötsolja
  • flytande honung
  • broccoli
  • färdigkokta rödbetor, klyftor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skiva getosten.
  3. Lägg skinka och en getostrundel på varje brödskiva. Strö på valnötter och ringla lite valnötsolja över.
  4. Grädda i ugnen i 10 minuter. Ringla lite honung över och låt stå i ugnen ytterligare 30 sekunder.
  5. Servera på en grönsaksbädd av rucola och rödbetor.