Tårtglass

Tårtglass

Av: Ida Strid

Från: Nyhetsmorgon

3 ingredienser

På bara tre ingredienser trollar Ida Strid fram en festlig tårtglass som kommer få alla att le!

Ingredienser

6 - 8 portioner
  • 500 g vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk [397 g]
  • 1 bit tårta
  • ev sylt

Gör så här

  1. Vispa grädden till mjuka toppar.
  2. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills det bara precis är blandat.
  3. Om tårtan är toppad med färsk frukt eller bär så ta bort dessa och använd dem istället vid serveringen av glassen. Annars finns en risk att de blir isiga när glassen fryser.
  4. Skär tårtbiten i centimeterstora bitar och blanda ner i gräddmixen. Det gör ingenting om det blir större bitar, det ger glassen textur.
  5. Häll glassmeten i en brödform eller en ugnsform med höga kanter.
  6. Tillsätt eventuellt några klickar med valfri sylt och rör runt för extra smak.
  7. Frys sedan glassen i minst 6 timmar, men helst över natten.