Tarte tatin med calvados

POPULÄRT
Tarte tatin med calvados
Foto: Tv4

Tarte tatin med calvados

10

5 steg att laga

9 ingredienser

1 h

Tarte tatin med calvados och vaniljsås är en ljuvlig efterrätt som passar perfekt till festliga tillfällen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Tarte tatin

  • 6 äpplen (pink lady)
  • 80 g smör
  • 0,75 g rörsocker
  • 2 msk calvados
  • smördeg

Vaniljsås

  • 6 äggulor
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tarte tatin
    Skala och kärna ur äpplena, skiva dem.
  2. Smält smör i en stekpanna som tål ugnsvärme och tillsätt socker och calvados. Lägg i äppelskivorna och låt puttra en stund.
  3. Täck sedan stekpannan med smördeg och sätt den i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter.
  4. Låt pajen vila en stund innan du vänder upp den på ett fat. Skär tårtbitar eller stansa ut till lagom portionsbitar.
  5. Vaniljsås
    Vispa äggulor, socker och de utskrapade vaniljfröna till en fin luftig smet. Vispa sedan grädden och vänd ner i äggsmeten.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer