Tartar på aubergine
Tartar på aubergine
16 ingredienser
30 m
Tartar på aubergine med len labnehkräm är en rätt du bara måste testa i vår!
Ingredienser
- 4 aubergines
- 4 klyftor vitlök, hackade
- olivolja
- 1 msk torkad mynta
- 0,5 knippe färsk mynta
- 0,5 knippe färsk bladpersilja
- 4 salladslökar
- 50 g valnötter
- 1 msk kapris
- olivolja
- havssalt
- svartpeppar
Labnehkräm
- 3 labnehbollar
- 2 dl smetana
Servering
- 4 tomater, tärna
- 1 citron
Gör så här
- Värm ugnen till 180 grader.
- Skär 4 auberginer i 5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
- Gör snitt i auberginen och marinera med vitlök, olivolja samt smaka av med havssalt och svartpeppar.
- Strö sedan över 1 rågad tesked torkad mynta.
- Rosta i 45 minuter i ugnen, eller tills auberginen är mjuk.
- Finhacka färsk mynta, bladpersilja och salladslök.
- Rosta valnötterna i en torr panna tills de är gyllene, hacka sedan grovt.
- Låt auberginen svalna. Skär sedan upp dem i 1 cm tärningar och lägg i en skål med örter, vårlök, valnötter och kapris. Krydda samt ringla över lite extra olivolja och blanda väl.
Labnehkräm
- Mosa labnehbollarna i en skål.
- Tillsätt smetana och vispa snabbt ihop med en elvisp.
Servering
- Servera auberginetartaren med tomater och pressa citron över.
- Toppa med vispad labnehkräm.