Tartar på aubergine

Tartar på aubergine
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Tartar på aubergine

16 ingredienser

30 m

Tartar på aubergine med len labnehkräm är en rätt du bara måste testa i vår!

Ingredienser

portioner
  • 4 aubergines
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • olivolja
  • 1 msk torkad mynta
  • 0,5 knippe färsk mynta
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja
  • 4 salladslökar
  • 50 g valnötter
  • 1 msk kapris
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar

Labnehkräm

  • 3 labnehbollar
  • 2 dl smetana

Servering

  • 4 tomater, tärna
  • 1 citron

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skär 4 auberginer i 5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  3. Gör snitt i auberginen och marinera med vitlök, olivolja samt smaka av med havssalt och svartpeppar.
  4. Strö sedan över 1 rågad tesked torkad mynta.
  5. Rosta i 45 minuter i ugnen, eller tills auberginen är mjuk.
  6. Finhacka färsk mynta, bladpersilja och salladslök.
  7. Rosta valnötterna i en torr panna tills de är gyllene, hacka sedan grovt.
  8. Låt auberginen svalna. Skär sedan upp dem i 1 cm tärningar och lägg i en skål med örter, vårlök, valnötter och kapris. Krydda samt ringla över lite extra olivolja och blanda väl.

Labnehkräm

  1. Mosa labnehbollarna i en skål.
  2. Tillsätt smetana och vispa snabbt ihop med en elvisp.

Servering

  1. Servera auberginetartaren med tomater och pressa citron över.
  2. Toppa med vispad labnehkräm.