Idas lasagne-tårta

Idas lasagne-tårta

Av: Ida Strid

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 min

Ida Strid gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en riktigt enkel och festlig tårta som serveras i glasform, som en lasagne.

Ingredienser

6 - 8 portioner

Jordgubbscouli

  • 500 g jordgubbar
  • 120 g florsocker [1 dl]
  • 50 g vatten [0,5 dl]
  • 1-2 msk lemon curd ( eller saft från 1 citron)

Gräddyoghurt

  • 300 g vispgrädde
  • 200 g turkisk yoghurt
  • 20 g florsocker [2 msk]
  • 150 g jordgubbscouli [ca 1 dl]

Montering

  • 1 sockerkaka [ca 350 g]
  • jordgubbar (dekoration och fyllning)

Gör så här

Jordgubbscoulin

  1. Mixa samtliga ingredienser i en mixer eller med en stavmixer tills det blir en slät och såsliknande konsistens. Ställ åt sidan till senare.

Gräddyoghurt

  1. Vispa grädde och yoghurt i en bunke tills det blir mjuka toppar.
  2. Tillsätt en matsked florsocker i taget och vispa sedan gräddyoghurten i någon minut tills den får stabila toppar.
  3. Vänd ner jordgubbscoulin med en slickepott.
  4. Häll upp i en spritspåse och klipp ett hål på ca 2 cm.

Montering

  1. Skär sockerkakan i 1 cm tunna skivor.
  2. Täck botten av en glasform, ca 20x25 cm, med kakan. Täck botten med jordgubbscoulin.
  3. Spritsa sedan ett lager med gräddyoughurt och strö över hackade jordgubbar.
  4. Lägg sedan på ytterligare ett lager av sockerkaka och repetera: jordgubbscouli och gräddyoghurt.
  5. Dekorera sedan med skivade jordgubbar.