Ekenäs hamburgare med vinägerlök
Ekenäs hamburgare med vinägerlök
13 ingredienser
Smarriga burgare toppade med lök stekt i vinäger och socker.
Ingredienser
Hamburgare
- 600 g nötfärs
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök
- 1 kvist rosmarin
- salt
Vinägerlök
- 2 vita lökar, hackade
- 1 msk smör
- 3 msk äppelcidervinäger
- 3 msk strösocker
Servering
- 8 skivor surdegsbröd
- romansallad
- 1 rödlök, skivad
- 4 msk färsk pepparrot, riven
Gör så här
- Börja med vinägerlöken. Smält smör i en kastrull och tillsätt löken. Stek på medelvärme i 2-3 minuter tills löken är glansig och mjuk. Häll i vinäger och socker och låt koka ytterligare ett par minuter. Ställ åt sidan att svalna.
- Forma fyra stora hamburgare. Smörstek i en het panna tillsammans med rosmarin och vitlök. Salta efter smak.
- Lägg sallad på fyra brödskivor, toppa med burgaren. Fortsätt sedan med vinägerlök, pepparrot och några skivor rödlök. Avsluta med en skiva bröd. Servera.