Skandinavisk falafel

Skandinavisk falafel
Foto: Luckyday
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Skandinavisk falafel

22

5 steg att laga

13 ingredienser

Friterad falafel smaksatt med kantareller, persilja och vitlök. Serveras i pitabröd med inlagda rödbetor och senapssås.

Ingredienser

portioner4 portioner

Falafel

  • 500 g kikärtor, blötlagda över natten
  • 400 g kantareller
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g storbladig persilja
  • salt
  • peppar, nymalen
  • 2 msk olja

dressing

  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl sötstark senap

Servering

  • flatbröd (eller pitabröd)
  • gemsallad (eller romansallad)
  • 4 tunna salladslökar
  • 150 g inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Fräs kantarellerna i olja, salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan.
  2. I en mixer, blanda ihop hälften av kantarellerna med kikärter, vitlök och persilja. Salta efter smak.
  3. Använd två skedar för att forma smeten till bollar. Fritera i het olja (180 grader) tills de är gyllenbruna. Var försiktig och lämna inte den heta oljan utan uppsikt.
  4. I en skål, blanda crème fraiche och senap.
  5. Lägg 5-6 falafelbollar, sallad, lök, kantareller och rödbetor på en brödbit. Häll över lite dressing och rulla ihop till en rulle. Njut!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer