Taramosalata - Maro Papadopoulou recept

Taramosalata - Maro Papadopolous recept
Foto: Ulrika Pousette

Taramosalata - Maro Papadopoulou recept

2

3 steg att laga

8 ingredienser

20 min

Den här rosa såsen kallas taramosalata - som man antingen älskar eller avskyr - och är baserad på fiskrom och tahini. Röran passar till allt och kan ätas som dip till bröd, eller som tillbehör till grönsaker, fisk eller kött.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g dagsgammalt bröd, uppblött och avrunnet eller potatismos
  • 80 g fiskrom (vit eller röd)
  • 1 dl olivolja
  • 5 msk citron, saft
  • 1 gul lök, finhackad (liten)
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • persilja, finhackad
  • kalamataoliver

Gör så här

  1. Om du använder fiskrom på burk, krossa den tillsammans med några droppar olivolja så den blir krämig.
  2. Lägg fiskromskrämen i en mixer tillsammans med lite i taget av brödet/potatismoset, löken, citronsaften och olivoljan. Mixa till en tjock, slät kräm.
  3. Lägg i små skålar och garnera med finhackad persilja och oliver.