Tapiokapärlpudding med vattenkastanjer

Tapiokapärlpudding med vattenkastanjer
Foto: Tv4

Tapiokapärlpudding med vattenkastanjer

9

4 steg att laga

12 ingredienser

40 m

Krämig tapiokapärlpudding med vattenkastanjer blir en annorlunda och ljuvlig dessert att överraska med till helgens middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl tapiokapärlor
  • 8 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 250 g kokosmjölk
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • is, hackad

Topping

  • 300 g vattenkastanjer
  • 1 dl thailändsk saft (blue boy sala flavoured syrup)
  • 2 dl tapiokastärkelse
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Skölj tapiokapärlorna i kallt vatten. Koka sedan upp vatten och häll i tapiokapärlorna. Rör om försiktigt hela tiden på låg värme för att förhindra att det fastnar i botten och bränns. Koka tills tapiokapärlor blir genomskinliga.
  2. Tillsätt sedan socker och kokosmjölk. Blanda i salt och vetemjöl på låg värme, tills blandningen blir tjock. Låt kallna och ha i hackad is.
  3. Topping
    Skär vattenkastanjerna i tärningar och blanda sedan med den thailändska saften i en skål. Låt det stå cirka 15 minuter och tillsätt sedan tapiokastärkelse. Rör om ordentligt.
  4. Koka sedan upp vatten och socker i en kastrull. Sila av vattenkastanjerna och häll dem i det kokande vattnet. Kastanjerna är klara när dem stiger upp till ytan.