Tapiokapärlpudding med vattenkastanjer

Foto: Tv4
Tapiokapärlpudding med vattenkastanjer
12 ingredienser
40 m
Krämig tapiokapärlpudding med vattenkastanjer blir en annorlunda och ljuvlig dessert att överraska med till helgens middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 2 dl tapiokapärlor
- 8 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 250 g kokosmjölk
- 1 tsk vetemjöl
- 1 tsk salt
- is, hackad
Topping
- 300 g vattenkastanjer
- 1 dl thailändsk saft (blue boy sala flavoured syrup)
- 2 dl tapiokastärkelse
- 4 dl vatten
- 2 dl strösocker
Gör så här
- Skölj tapiokapärlorna i kallt vatten. Koka sedan upp vatten och häll i tapiokapärlorna. Rör om försiktigt hela tiden på låg värme för att förhindra att det fastnar i botten och bränns. Koka tills tapiokapärlor blir genomskinliga.
- Tillsätt sedan socker och kokosmjölk. Blanda i salt och vetemjöl på låg värme, tills blandningen blir tjock. Låt kallna och ha i hackad is.
Topping
- Skär vattenkastanjerna i tärningar och blanda sedan med den thailändska saften i en skål. Låt det stå cirka 15 minuter och tillsätt sedan tapiokastärkelse. Rör om ordentligt.
- Koka sedan upp vatten och socker i en kastrull. Sila av vattenkastanjerna och häll dem i det kokande vattnet. Kastanjerna är klara när dem stiger upp till ytan.