8-12 msk japansk sesampasta (neri goma eller tahini)
4 msk chiliolja
4 port ramennudlar
salt
Topping
2 pak choi, i blad (små)
180 g böngroddar
Crispy pork mince
400 g fläskfärs
2 msk matolja
2 salladslökar, finstrimlade
1,5 msk ingefära, finriven
1 klyfta vitlök, finriven
2 msk chilibönpasta (tobanjan, fermenterad bön- och chilipasta)
1 tsk sesamolja
2 msk japansk soja
Servering
4 salladslökar, finstrimlade
4 ägg, sojamarinerade
4 msk rostade sesamfrön, mortlade
Gör så här
Ramen
Koka upp buljongen i en kastrull och låt sjud på låg värme.
Topping
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanchera pak choi i ca 30 sekunder.
Doppa även böngroddarna snabbt i det kokande vattnet. Blanchera i en sil så slipper du hälla av allt vatten och koka upp nytt till nudlarna.
Skölj av grönsakerna snabbt i kallt vatten så att de avstannar i tillagningen, de ska fortfarande vara väldigt krispiga.
Crispy pork mince
Hetta upp en stekpanna och stek färsen i olja tillsammans med salladslök, ingefära och vitlök.
Tillsätt fermenterad chilibönpasta, sesamolja och soja. Stek tills färsen fått fin färg och är knaprig.
Förbered fyra skålar med varmt vatten så att buljong och nudlar håller sig varma länge i skålen. Häll av vattnet när det är dags att servera.
Ramen forts.
Vispa ihop sesampasta och chiliolja direkt i nudelskålarna.
Tillsätt buljongen och vispa.
Koka nudlarna i ca 45 sekunder i stormkokande vatten. Koka helst nudlarna i en nudelkorg eller i en sil så att du kan återanvända vattnet och snabbt få upp nudarna när de kokat klart. Här handlar det om sekunder för att de inte ska bli över- eller underkokta.
Häll av nudlarna ordentligt och fördela dem i buljongskålarna.
Servering
Toppa med färs, pak choi, böngroddar, salladslök och picklade ägg.