Tagliatelle med svamp och vitlök

koket.se
Tagliatelle med svamp och vitlök
Foto: Tv4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Tagliatelle med svamp och vitlök

11 ingredienser

30 m

Krämig svamppasta - perfekt vardagsrätt med få ingredienser som går snabbt att laga.

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello)
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja (till stekning)
  • 400 g pasta (t ex tagliatelle)
  • ca 2 droppar liquid smoke (rökarom)
  • 3 äggulor
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

Topping

  • parmesanost
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka svampen i små tärningar och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning. Stek tills svampen slutar vätska sig.
  3. Tillsätt sedan olivolja och vitlök, stek en stund på medelvärme tills vitlöken mjuknar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet från pastan men spara ca 2-3 dl av kokvattnet.
  5. Smaksätt svampfräset försiktigt med liquid smoke, tänk på att inte ha för mycket då den lätt kan ta över i smak. Sänk värmen.
  6. Blanda äggulor med riven parmesan i en skål.
  7. Tillsätt pastan, salt, peppar och äggblandningen i pannan. Rör om, vänd i pastavattnet och blanda. Servera genast!
  8. Toppa med riven parmesan och gräslök vid servering.

Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från svampen för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda svamppasta. /Köket-redaktionen