• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tagliatelle med svamp och vitlök

Tagliatelle med svamp och vitlök
Foto: Tv4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Tagliatelle med svamp och vitlök

9 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Krämig svamppasta - perfekt vardagsrätt med få ingredienser som går snabbt att laga. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g blandad svamp (t ex trattkantareller, skogschampinjoner och portabello)
  • 2 klyfta vitlök
  • olivolja (till stekning)
  • 400 g pasta (t ex tagliatelle)
  • ca 2 droppe liquid smoke (rökarom)
  • 3 äggulor
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

Topping

  • parmesanost
  • gräslök

Gör så här

  1. Hacka svampen i små tärningar och finhacka vitlöksklyftorna.
  2. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek svampen på hög värme under omrörning. Stek tills svampen slutar vätska sig.
  3. Tillsätt sedan olivolja och vitlök, stek en stund på medelvärme tills vitlöken mjuknar.
  4. Koka pastan. Häll av vattnet från pastan men spara ca 2-3 dl av kokvattnet.
  5. Smaksätt svampfräset försiktigt med liquid smoke, tänk på att inte ha för mycket då den lätt kan ta över i smak. Sänk värmen.
  6. Blanda äggulor med riven parmesan i en skål.
  7. Tillsätt pastan, salt, peppar och äggblandningen i pannan. Rör om, vänd i pastavattnet och blanda. Servera genast!
  8. Toppa med riven parmesan och gräslök vid servering.
  9. Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från svampen för en mer hållbar matlagning, och njut av ditt goda svamppasta. /Köket-redaktionen