Tagliatelle med pesto på solrosfrön

Tagliatelle med pesto på solrosfrön
Foto: Tv4
Sebastian Gibrand - KK 2019
Sebastian Gibrand - KK 2019

Tagliatelle med pesto på solrosfrön

1

12 steg att laga

16 ingredienser

1 h 30 m

Hemgjord tagliatelle med pesto på solrosfrön kommer göra sig fint som helgmiddag!

Ingredienser

portioner4 portioner

Pastadeg

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g äggula
  • 55 g vatten
  • 10 g olivolja
  • 4,5 g salt

Pesto

  • 2 krukor basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl olivolja
  • 50 g parmesanost (eller lagrad svensk ost)
  • 1 dl solroskärnor
  • salt

Servering

  • 100 g parmesanost, riven (eller lagrad svensk ost)
  • 50 g smör
  • havssalt
  • svartpeppar (nymald)
  • olivolja

Gör så här

  1. Pastadeg
    Börja med pastadegen genom att göra en hög på bänken utav mjöl. Forma en grop i mjölet.
  2. Häll i äggulor, vatten, olja och salt i gropen och blanda ihop till en deg.
  3. Knåda degen i minst 10 minuter tills den känns fast och fin.
  4. Klä in degen i plastfilm och låt vila i kylen minst 1 timme.
  5. Dela degen i fyra delar, kavla ut degen i pastamaskinen och lägg ut den på lätt mjölad bänk. Ca 2 mm tunn.
  6. Vik ihop den kavlade degen och skär den ca 1 centimeter för hand med kniv.
  7. Lägg över pastan i små högar på en lätt mjölad plåt.
  8. Pesto
    Mixa alla ingredienser till peston i en matberedare till en slät massa.
  9. Servering
    Koka upp en rymlig kastrull med välsaltat vatten, tillsätt pastan.
  10. När pastan är 80 % tillagad så lyft över den i en sautékastrull med några matskedar pastavatten.
  11. Tillsätt peston, parmesan och smör. Rör om försiktigt till en krämig konsistens.
  12. Smaka av med svartpeppar och havssalt. Servera genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - diskmaskin bild

Så rengör du diskmaskinen!

Här är smarta tips hur du enkelt rengör diskmaskinen

Läs mer