I samarbete med WW ViktVäktarna

Tagliatelle med krämig laxsås

74 röster
30 m
4


Lax, dragon, vitt vin och paprika tillsammans med mycket annat gott i en krämig sås till pasta. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! För tjockare sås red med såsredning innan du lägger i laxen.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 500 g lax
  • 140 g tagliatelle
  • 1 röd paprika
  • 0,5 purjolök
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1,5 dl lätt matlagningsgrädde
  • 2 dl mini fraiche 5 %
  • sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär lax i bitar. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna paprika och strimla purjolök. Fräs curry och cayennepeppar i margarin i en gryta. Lägg ner paprika och purjolök, fräs på svag värme några minuter.
  3. Häll på matlagningsvin, smula ner buljongtärning, blanda ner tomatpuré och krydda med dragon och körvel. Slå sist i matlagningsgrädde och låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  4. Blanda ner fraiche och lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Servera med pasta och sallad.
Sponsrat
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...