Tagliatelle med grönkål

Tagliatelle med grönkål

Tagliatelle med grönkål

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Härlig italiensk pastarätt med tagliatelle, grönkål citron och pistagenötter. Ett enkelt vegetariskt recept som går fort att laga
Grönkål är dessutom extremt nyttigt och precis som alla gröna grönsaker är det en supergrönsak– proppfull av vitaminer som stärker immunförsvaret och skyddar oss mot sjukdomar.

Ingredienser

portioner
  • 400 g grönkål, rensad och hackad
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 citron, pressad
  • 3 msk olivolja
  • 50 g pistagenötter, hackade och rostade
  • 500 g färsk tagliatelle
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att förvälla kålen 45 sek i kokande vatten.
  2. Spola i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  3. Steka lök och vitlök i en stekpanna på medelhög värme tills den blir mjuk och glansig.
  4. Tillsätt sedan grönkålen och stek den tills den blir mjuk.
  5. Salta, peppra, pressa citron över och tillsätt pistagenötterna.
  6. Koka tagliatellen i saltat vatten enl. anvisningarna av tillverkaren, oftast 2 min om det är riktig färsk pasta.
  7. Plocka upp pastan ur det kokande kastrullen direkt med en pastagaffel eller tång och lägg direkt i pannan med grönkålen så att det följer med lite vätska. På så sätt blir såsen lite krämig och så där god som i italien.
  8. Servera med Parmesan eller pecorino om du vill.