Tagliatelle med gröna ärtor, citron och parmesan

NYHET
Tagliatelle med gröna ärtor, citron och parmesan
Foto: TV4
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Tagliatelle med gröna ärtor, citron och parmesan

11

11 ingredienser

20 min

Busenkel middag med få ingredienser som blir en kanongod pastarätt att laga när tiden är knapp. Ricotta och parmesan ihop bidrar med såväl smak som en härlig krämighet.

läs mer
Sponsrat
epoq osynligt eluttag

5 smarta tips i köket!

Här är 5 supersmarta och praktiska  lösningar du inte vill vara utan i ditt kök!

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 400 g tagliatelle
  • 3 dl frysta ärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g ricotta
  • 2 citroner, finrivet skal (ekologiska)
  • 1 msk citronsaft
  • 2-3 dl parmesanost, finriven
  • olivolja
  • 1 kruka färsk mynta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva vitlöken. Stek den i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och stek snabbt. Ta pannan från värmen.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet. Häll av pastan i ett durkslag.
  3. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt ricottan i kastrullen tillsammans med ärtor och vitlök. Riv över citronskal (spara lite citronskal till serveringen) och tillsätt pressad citronsaft. Salta och peppra. Tillsätt lite pastavatten och rör om till en krämig konsistens. Tillsätt en skvätt olivolja och rör ner nästan all finriven parmesan, spara lite till servering. Smaka av.
  4. Lägg upp på tallrik och toppa med färsk mynta och ytterligare lite finrivet citronskal samt parmesan.