2 dl parmesanost (lagrad i bit) [0,5 dl per person]
vatten
tagliatelle ( äggtagliatelle eller pappardelle)
3-4 msk smör
peppar
ca 4 msk pinjenötter, rostade [ ca 1 msk per person]
färsk tryffel
salt
peppar
Gör så här
Hacka grönsakerna fint.
Salta och peppra ankan.
Stek ankan i en kastrull med olivolja och smör tills den är gyllene. Lägg åt sidan och sänk temperaturen.
Tillsätt grönsakerna, parmesanskalet samt lagerbladen och stek utan att det tar färg.
Fördela ankan i kastrullen. Öka värmen och häll i vitt vin och ca 0,5 liter vatten.
Låt koka under lock i ca 1-2 timmar. (Ibland mer eller tills ankan är mjuk och faller sönder).
Stäng av värmen på plattan och lyfta upp anklåren och låt svalna.
Plocka av allt kött från benen på ankan och lägg åt sidan.
Häll tillbaka ankan i kastrullen tillsammans med all vätska som återstår samt lagerbladen. Låt koka ytterligare ca 1 timme tills allting är som en sås.
Servering
Riv parmesanosten (ca 0,5 dl per person).
Koka upp en stor kastrull med vatten och salt.
Koka pastan tills den är klar (al dente). Spara lite pastavatten.
Häll av pastan och blanda med lite av såsen, 0,5 dl pastavatten och smör. Blanda i parmesan och smaka av. Tillsätt även salt och svartpeppar.
Allt ska vara krämigt och smaka av fler gånger så att det är gott.
Lägg upp på tallrik och toppa med pinjenötter och tryffel. Servera!