Tacos på renfilé, grillad avokado och aioli

6 röster
35-40 m
4

Tinas lyxiga variant på tacos som görs med renfilé, mjölkmajonnäs, grillad avokado och fänkål.

Visa mer
35-40 m
4

Du behöver

  • 600 g renfilé
  • 1 knippe färsk timjan
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • svartpeppar och salt
  • olivolja
  • 1 fänkål
  • 2 avokado
  • 1 huvud hjärtsallad
  • 4 ägg
  • 1 citron
  • 1 pkt mjuka tunnbröd eller norsk lompe
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter

Äggfri aioli

  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl neutral raps- eller solrosolja
  • 1 dl mjölk 3 %
  • salt och svartpeppar ur kvarn

Gör så här

  1. Hacka rosmarin och timjan och gnid in köttet i örterna med 1 msk olivolja, salta och peppra och ställ åt sidan.
  2. Skölj och skiva fänkålen tunt på mandolin och lägg den i en bunke med isvatten så fänkålen blir krispig.
  3. Skölj salladen och dela avokadon och citron i halvor.
  4. Gör aiolin så här: skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök, olja och sist mjölk i en hög mixerbägare och kör till en tjock majonnäs med en stavmixer utan att föra mixern upp och ner i såsen för många gånger. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla renfilén ett par minuter på varje sida och låt vila ett par minuter.
  6. Stek eller grilla avokado samt citron ett par minuter, smaksätt med salt och peppar.
  7. Skira äggulorna. Värm på bröden det sista ni gör i en stekpanna eller ugn.
  8. Skiva upp köttet, placera en äggula i varje avokado och dra ett varv med pepparkvarnen över. Lägg upp alltsammans på ett fat med grönsakerna, hackade nötter, grillad citron, avokado och bröden. Servera med vitlökssåsen och låt gästerna ”bygga" sin egen taco.
15 mars 2018

Fler goda recept