Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm

49 röster
4
Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm

Myllymäkis goda beef taco med hemgjord tacokrydda, syrlig kålsallad och slät avokadokräm är lika goda alla dagar i veckan.

4
4 portioner

Du behöver

Kålsallad

  • 600 g vitkål, riktigt tunt skivad
  • 1 dl limefrukt, juice
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 1 röd chilifrukt, fint skivad
  • 2 dl koriander, grovt skuren

Mixad avokado

  • 2-3 avokador
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt

biff

  • 600 g biff, strimlad
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk korianderfrö, krossat
  • 2 tsk fänkålsfrö, krossat
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 apelsin, saft och skal av

Servering

  • tortillabröd

Gör så här

  1. Kålsallad
    Rör ihop limejuice, socker och fisksås tills sockret löst sig. Tillsätt chili och vänd upp kålen med dressing och koriander.
  2. Avokado
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.
  3. Strimlad biff
    Stek biffen på hög värme i olja ca 1 minut. Tillsätt kryddor och lök och stek ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt apelsinskal och saft och servera genast i tortillabröd tillsammans med kålsallad och avokadokräm.
14 oktober 2017