Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm

koket.se
Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm

22 ingredienser

Myllymäkis goda beef taco med hemgjord tacokrydda, syrlig kålsallad och slät avokadokräm är lika goda alla dagar i veckan.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kålsallad

  • 600 g vitkål, riktigt tunt skivad
  • 1 dl limefrukt, juice
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk rörsocker
  • 1 röd chilifrukt, fint skivad
  • 2 dl koriander, grovt skuren

Mixad avokado

  • 2-3 avokador
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt

biff

  • 600 g biff, strimlad
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk korianderfrö, krossat
  • 2 tsk fänkålsfrö, krossat
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 apelsin, saft och skal av

Servering

  • tortillabröd

Gör så här

Kålsallad

  1. Rör ihop limejuice, socker och fisksås tills sockret löst sig. Tillsätt chili och vänd upp kålen med dressing och koriander.

Avokado

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.

Strimlad biff

  1. Stek biffen på hög värme i olja ca 1 minut. Tillsätt kryddor och lök och stek ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt apelsinskal och saft och servera genast i tortillabröd tillsammans med kålsallad och avokadokräm.