Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm

Spela video Tacos med strimlad biff, kålsallad och avokadokräm
Foto: TV4
4

Du behöver

Kålsallad

  • 600 g vitkål, riktigt tunt skivad
  • 1 dl limejuice
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk råsocker
  • 1 röd chili, fint skivad
  • 2 dl koriander, grovt skuren

Mixad avokado

  • 2-3 mogna avokados
  • 2 msk limejuice
  • 1 lime, skalet av
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt

Biff

  • 600 g biff, strimlad
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk krossat korianderfrö
  • 2 tsk krossat fänkålsfrö
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 apelsin, saft och skal av

Servering

  • tortillabröd

Gör så här

  1. Kålsallad
    Rör ihop limejuice, socker och fisksås tills sockret löst sig. Tillsätt chili och vänd upp kålen med dressing och koriander.
  2. Avokado
    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet.
  3. Strimlad biff
    Stek biffen på hög värme i olja ca 1 minut. Tillsätt kryddor och lök och stek ytterligare 2-3 minuter. Tillsätt apelsinskal och saft och servera genast i tortillabröd tillsammans med kålsallad och avokadokräm.
Kommentera receptet

Fler goda recept