Tacos med sötpotatis, feta och picklad rödkål

koket.se
Tacos med sötpotatis, feta och picklad rödkål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tacos med sötpotatis, feta och picklad rödkål

16 ingredienser

45 min

Testa en ny variant av tacos med Siris lyxiga variant fylld med sötpotatis, snabbpicklad rödkål, smulad fetaost och en makaklöst god och het mandelsalsa.

Ingredienser

portioner

Mandelsalsa

  • 1 dl skållad mandel
  • 1 röd paprika, inlagd
  • 0,5 habanero, utan frön (eller annan het chilifrukt)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja

Tacos

  • 2 sötpotatisar, stora
  • 1 msk smör
  • 0,5 rödkål (litet huvud)
  • 4 msk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl vatten
  • salt

Till servering

  • 150 g fetaost
  • 125 g salladslök
  • 2 förp små tortillabröd
  • nachochips

Gör så här

  1. Lägg allt till mandelsalsan i en blender/liten matberedare. Mixa till en tjock sås. Ställ åt sidan.
  2. Skala och koka sötpotatisen mjuk.
  3. Koka ihop vinäger, socker, vatten och salt i en kastrull.
  4. Strimla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och häll på den varma vinägerlagen. Låt stå.
  5. Ta upp sötpotatisen när den är mjuk och låt den ånga av.
  6. Skär potatisen i tjocka skivor. Stek dem gyllene på bägge sidor i smör i en stekpanna.
  7. Skiva salladslöken tunt. Smula fetaosten.
  8. Lägg upp tortillas på ett fat, tre stycken var.
  9. Lägg på avrunnen rödkål, sötpotatis, mandelsalsa, fetaost och salladslök. Avsluta med att strö över lite krossade nachochips.