Tacos med marinerat oxhjärta och pico de gallo

2 röster
30 m + 12 h i kyl
30 m + 12 h i kyl

Du behöver

  • 200 g oxhjärta

marinad

  • 20 g aji panca pasta
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt

Pico de Gallo

  • 3 tomater, kubade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,25 kruka koriander
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 gröna chilifrukter, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Oxhjärta
    Skär oxhjärtat i tunna skivor.
  2. Blanda marinaden och blanda med köttet.
  3. Lägg i en plastpåse och låt marinera över natten i kylen.
  4. Trä upp skivorna på spett och grilla eller stek hastigt på hög värme.
  5. Pico de gallo
  6. Blanda ingredienserna. Servera med det marinerade oxhjärtat.
3 januari 2019