Tacos med marinerat oxhjärta och pico de gallo

marinerat Oxhjärta
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Tacos med marinerat oxhjärta och pico de gallo

15 ingredienser

30 m + 12 h i kyl

Ingredienser

portioner
  • 200 g oxhjärta

marinad

  • 20 g aji panca pasta
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt

Pico de Gallo

  • 3 tomater, kubade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0,25 kruka koriander
  • 0,5 citron, saften
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 gröna chilifrukter, finhackad
  • salt

Gör så här

Oxhjärta

  1. Skär oxhjärtat i tunna skivor.
  2. Blanda marinaden och blanda med köttet.
  3. Lägg i en plastpåse och låt marinera över natten i kylen.
  4. Trä upp skivorna på spett och grilla eller stek hastigt på hög värme.

Pico de gallo

  1. Blanda ingredienserna. Servera med det marinerade oxhjärtat.