Tacos el pastor
Tacos el pastor
23 ingredienser
2 h
Erik Videgård bygger ett torn av marinerad fläskstek och ananas som sedan får förgylla helgens taco.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 2 kg fläsk
Marinad
- 3 msk achiotepasta
- 2 msk chili guajillo
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk malen spiskummin
- 1 msk salt
- 1 msk nymalen svartpeppar
- 175 g vitvinsvinäger
- 240 g ananasjuice
Övrigt
- 1 ananas, skalad och skuren i 2 cm skivor
Servering
- tortillabröd (av majs)
- 1 silverlök, finhackad
- 40 g färsk koriander
- 260 g tomatillosalsa
- 1 avokado
- 2 limefrukter
Tomatillosalsa
- 6 tomatillo
- 2 gröna chilifrukter (serrano)
- 3 msk silverlök, hackad
- 1 klyfta vitlök
- 40 g färsk koriander
- salt
Gör så här
- Skär fläsket i 1 cm tjocka skivor, lägg i en stor bunke.
Marinad
- Blanda marinaden väl i en mindre bunke.
- Häll marinaden över fläsket och massera ordentligt.
- Täck bunken med plastfilm och låt köttet marinera i kylen i minst 2 timmar, men gärna längre (upp till tre dagar).
- Sätt ugnen på 180 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
Övrigt
- Sätt en blompinne i en stadig bit ananas och stapla fläskskivorna ovanpå genom att sticka dem genom blompinnen till ett torn.
- Sätt ytterligare en ananasskiva på toppen som avslutning.
- Baka tornet i ugnen ca 1,5 timme tills fläsket är mörkrött med rostade kanter.
- Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär fläsket i tunna skivor längs med tornet.
Servering
- Bottna en tortilla med fläsk, rostad ananas, silverlök, koriander, salsa och avokado. Servera med limeklyftor till.
Tomatillosalsa
- Koka upp en liter vatten och lägg i tomatillos och chili. Låt sjuda i 15 minuter.
- Sila av och spara en dryg deciliter av vattnet.
- Lägg tomatillo, lök, vitlök, chili och koriander i en blender och mixa med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt.