Matiga piroger smidigt gjorda på färdig smördeg fyllda med tacokryddad vegofärs och grönsaker. Perfekta som snabbt och matigt mellis på språng eller som enkel middag med krispig kålsallad och en klick crème fraiche till.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna. Riv morot och zucchini.
Stek vegofärsen gyllene i rapsolja, lägg åt sidan.
Stek lök och vitlök, tillsätt morot och zucchini och salta lätt. Stek i 5 minuter och tillsätt sedan vegofärsen igen.
Häll på tacokrydda och stek den i 1 minut, tillsätt ca 1 dl vatten och soja och låt allt koka ihop till en fast röra, låt svalna.
Skär varje smördegsark i fyra delar. Lägg på fyllning, ca 2-3 msk på varje del, strö på lite riven ost och förslut dem som en halvmåne. Upprepa tills fyllningen och osten är slut. Vik in kanterna.
Lägg på en bakpappersklädd plåt.
Vispa upp ägget med lite vatten och pensla alla pirogerna, toppa med lite ost.
Baka i ca 15 minuter tills de är gyllene.
Strimla spetskålen och hacka koriandern. Blanda kålen med olivolja, salt och vinäger. Vänd ned koriandern.