Tacopaj med vegetarisk färs

POPULÄRT
Tacopaj med vegetarisk färs
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Tacopaj med vegetarisk färs

15 ingredienser

40 m

”Jag älskar tacopaj, alltså det är bara fånigt gott. Som alla rätter med köttfärs är det väldigt lätt att göra den till ett grönare alternativ genom att byta till qourn. Toppen för den som vill äta sina vanliga rätter men ändå addera med grönt.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

Pajskal

  • 1 förp färdigkokta kikärtor [avrunnen vikt 230 g]
  • 1,5 msk olja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk fiberhusk

Fyllning

  • 600 g vegofärs
  • 1 förp taco kryddmix
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 2 tomater
  • 1 dl fefferoni, hackad (starka)
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g ost, riven

Gör så här

Pajskal

  1. Häll av kikärtorna och skölj av dem.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform.
  4. Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter. Låt sedan svalna något innan du fyller det med fyllningen.

Fyllning

  1. Stek färsen med taco kryddmix och 0,5 dl vatten i lite olja.
  2. Hacka tomaterna och blanda dem med fefferoni.
  3. Häll färsen i pajskalet.
  4. Bred tomaterna och fefferoni ovanpå.
  5. Blanda crème fraiche och majonnäs. Pressa i vitlöken och blanda ner riven ost.
  6. Bred blandningen ovanpå tomaterna.
  7. Grädda tacopajen i 30 minuter på 200 grader.
  8. Servera gärna med strimlad isbergssallad.