Tacopaj med nachos och hemgjord tacokrydda

Spela video Tacopaj med nachos och hemgjord tacokrydda
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 1 förgräddat pajskal

Tacokrydda:

  • 3 msk spiskummin
  • 2 msk oregano
  • 3 msk paprikapulver
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk cayennepulver
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk råsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Fyllning

  • 400 g nötfärs
  • 400 g svarta bönor (1 burk)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 ml krossade tomater
  • 150 g lagrad ost, riven
  • 3 dl nachos

Till servering

  • nachos
  • koriander
  • rucola

Gör så här

  1. Mixa alla kryddor till tacokryddmixen till ett fint pulver och förvara i en burk.
  2. Stek upp färsen med lite smör och tillsätt 4-5 matskedar av kryddmixen, de sköljda svarta bönorna och 1 dl vatten. Rör ihop och låt koka samman till en färs.
  3. Häll ner färsen i det förgräddade skalet, häll sedan över ett jämnt lager krossade tomater och därefter crème fraiche.
  4. Krossa nachosen grovt, strö dem över och toppa med den rivna osten.
  5. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader.
  6. Servera gärna med en grönsallad på ruccola och koriander och lite extra nachos.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept