Tacopaj

Tacopaj
Foto: Matton
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tacopaj

250

Av: Köket.se

Från: TV4

8 steg att laga

11 ingredienser

1h

Tacopaj, en underbart god paj med tacokryddad köttfärs under ett täcke av tomat och crème fraiche!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör (eller margarin)
  • 2 msk vatten
  • smör, till stekning
  • 400 g köttfärs
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1,5 dl vatten
  • jalapeño (eller annan mild chili, finhacka och tillsätt efter smak)
  • 1 förp crème fraiche paprika & chili
  • 3 tomat
  • 2,5 dl ost, riven, gärna cheddarost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i lite plast och låt den vila kallt en stund.
  3. Smörj en pajform. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
  4. Bryn köttfärs i en stekpanna med lite smör. Tillsätt tacokrydda och vatten och blanda om.
  5. Låt färsen puttra på svag värme 10-15 minuter eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Blanda ner chilin.
  6. Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över crème fraiche. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Strö över osten.
  7. Grädda pajen 10-15 minuter tills osten fått en gyllenbrun färg.
  8. Servera din tacopaj med en god sallad.