Tabriz Carpet Crash

Tabriz Carpet Crash
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Tabriz Carpet Crash

8 ingredienser

1 h + tid i ugn

Den här persiska desserten med maräng och hallon kan bli ett perfekt avslut på en festlig middag!

Ingredienser

portioner4 - 6

Maräng

  • 180 g äggvita
  • 300 g strösocker
  • 12 g citronsaft

Servering

  • pannkakor
  • blandad frukt (exotiska)
  • mynta
  • hallon
  • strösocker

Gör så här

Maräng

  1. Vispa upp äggvitorna till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt socker och citronsaft lite i taget.
  2. Spritsa marängsmeten i önskad form på bakplåtspapper och baka i ugnen på 100 grader i 60 minuter. Sänk sedan värmen till 50 grader och låt marängerna stå kvar i 12 timmar.

Servering

  1. Stek pannkakor och skär i samma format som marängen.
  2. Välj de exotiska frukter som du gillar och skär dem i kuber, blanda med mynta.
  3. Koka lika delar frysta hallon och socker, sjud i 5 minuter. Mosa det sedan genom en sil för att få bort kärnorna.
  4. Skvätt upp hallonsåsen slarvigt på en tallrik och gör en hög av frukten i ett hörn. ”Krascha” marängen i hallonsåsen och låt den vila mot frukthögen, toppa marängen med pannkakan och hugg in!