Tabbouleh på quinoa och stekt halloumi

47 röster
30 min
4
Tabbouleh på quinoa och stekt halloumi
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g bladpersilja, färsk
  • 100 g färsk mynta
  • 500 g tomat
  • 1 gul lök
  • 1 salladslök
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 dl kokt quinoa
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 romansallad
  • 2 förp halloumiost (à 200 g)
  • salt
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Plocka bladen från persiljan. Skär persiljebladen fint. Skär även myntan fint.
  2. Finhacka tomater, gul lök och salladslök. Skiva chilin tunt.
  3. Blanda ihop det hackade med kokt quinoa, finrivet citronskal och citronsaft. Ringla över olivolja och krydda med salt. Blanda runt.
  4. Lossa romansalladsbladen.
  5. Skär halloumin i bitar. Stek den i olivolja tills den fått fin färg.
  6. Servera tabbouleh och stekt halloumi i romansalladsblad.
21 juli 2018