T-benstek med kantareller och bearnaise

T-benstek med kantareller och bearnaise
Foto: TV4

Det är inte svårt att göra bearnaisesås och den blir mycket godare än färdigköpt. Servera biffarna med bakad potatis eller klyftpotatis och en fräsch sallad.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 st T-benstekar
  • färska kantareller
  • 1 stor knippa persilja
  • rapsolja
  • salt och peppar

Sås:

  • 4 st äggulor
  • 1 msk vatten
  • 250 g smör, smält
  • 0,5-1 msk dragonvinäger
  • cayennepeppar
  • färsk dragon

Gör så här

  1. Persiljan måste vara helt torr innan du friterar den. Hetta upp oljan i stekpannan. Skär av stjälkarna och fritera buketterna hastigt. Låt rinna av på papper. 2. Lägg svampen i torr panna och koka bort vätskan. Stek knaprig i smör. 3. Vispa ihop äggulor och vatten i en kastrull på låg värme tills blandningen tjocknar. Ta av äggkastrullen och tillsätt smöret lite i taget under kraftig vispning. Ägg och smör ska ha samma temperatur. Smaka av med vinäger, cayenne och dragon. Såsen kan inte värmas, men du kan ställa den i en kastrull med kranvarmt vatten.
  2. Krydda köttet och stek 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp med svampen och såsen. Strö över persiljan.
Kommentera receptet

Fler goda recept