Syrlig citronfromage med korallflarn
Syrlig citronfromage med korallflarn
12 ingredienser
2 h
En syrlig citronfromage med korallflarn kan bli en perfekt dessert att bjuda på till fikat eller efter maten.
Ingredienser
Fromage
- 3 gelatinblad
- 3 äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 citron
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
Korallflarn
- 2,75 vetemjöl
- 1,25 dl vatten
- 0,5 dl neutral rapsolja
- 0,5 krm salt
- hushållsfärg (valfri geléfärg)
Servering
- grädde, vispad
Gör så här
Fromage
- Lägg gelatinbladen i blöt i riktigt kallt vatten i minst 5 minuter.
- Vispa äggulor och socker luftigt.
- Pressa ur saften från citronen och häll i en kastrull. Låt koka upp.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronsaften. Rör om och låt smälta.
- Häll försiktigt ner citronbladningen i äggsmeten under omrörning.
- Vispa grädden till en luftig konsistens i en annan skål.
- Vänd ner grädden i citronblandningen. Fördela smeten i 4–6 glas.
- Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Korallflarn
- Mät upp alla ingredienser i en liten skål och rör om till en lös smet.
- Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite smet i taget i stekpannan, flarnen är klara när det slutat bubbla.
- Lägg över flarnen på hushållspapper och låt svalna helt.
Servering
- Servera fromagen med vispad grädde och korallflarnen.