Syrlig citronfromage med korallflarn

Syrlig citronfromage med kolaflarn
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Syrlig citronfromage med korallflarn

12 ingredienser

2 h

En syrlig citronfromage med korallflarn kan bli en perfekt dessert att bjuda på till fikat eller efter maten.

Ingredienser

portioner

Fromage

  • 3 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Korallflarn

  • 2,75 vetemjöl
  • 1,25 dl vatten
  • 0,5 dl neutral rapsolja
  • 0,5 krm salt
  • hushållsfärg (valfri geléfärg)

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

Fromage

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i riktigt kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Vispa äggulor och socker luftigt.
  3. Pressa ur saften från citronen och häll i en kastrull. Låt koka upp.
  4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronsaften. Rör om och låt smälta.
  5. Häll försiktigt ner citronbladningen i äggsmeten under omrörning.
  6. Vispa grädden till en luftig konsistens i en annan skål.
  7. Vänd ner grädden i citronblandningen. Fördela smeten i 4–6 glas.
  8. Låt stå i kylen i minst 2 timmar innan servering.

Korallflarn

  1. Mät upp alla ingredienser i en liten skål och rör om till en lös smet.
  2. Värm en stekpanna till medelvärme. Häll i lite smet i taget i stekpannan, flarnen är klara när det slutat bubbla.
  3. Lägg över flarnen på hushållspapper och låt svalna helt.

Servering

  1. Servera fromagen med vispad grädde och korallflarnen.