Syrad kålrabbi med svart trumpetsvamp

2 röster
20 m
4-6 bufféportioner

Syrad kålrabbi med svart trumpetsvamp och vit soja är ett perfekt tilltugg att servera på festen.

Visa mer
20 m
4-6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kålrabbi, skalad och tunt skivad
  • ca 300 g svamp (blandade sorter)
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • ca 1 dl färskost
  • soja (vit till smaksättning)
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i kålrabbiskivorna och ge ett hastigt uppkok. Låt svalna.
  2. Stek svampen i 1 msk olja och 1 msk smör tills svampen fått fin färg och känns torr.
  3. Hacka sedan svampen och blanda ihop med färskost. Smaksätt med vit soja, salt och peppar.
  4. Lägg en klick på varje kålrabbiskiva och vik ihop.

Laddar fler recept...