Syrad kålrabbi med svart trumpetsvamp

Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Syrad kålrabbi med svart trumpetsvamp

2

4 steg att laga

11 ingredienser

20 m

Syrad kålrabbi med svart trumpetsvamp och vit soja är ett perfekt tilltugg att servera på festen.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 kålrabbi, skalad och tunt skivad
  • ca 300 g svamp (blandade sorter)
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • ca 1 dl färskost
  • soja (vit till smaksättning)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i kålrabbiskivorna och ge ett hastigt uppkok. Låt svalna.
  2. Stek svampen i 1 msk olja och 1 msk smör tills svampen fått fin färg och känns torr.
  3. Hacka sedan svampen och blanda ihop med färskost. Smaksätt med vit soja, salt och peppar.
  4. Lägg en klick på varje kålrabbiskiva och vik ihop.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer