Sweet chilinudlar med cashewnötter

NYHET
koket.se
Sweet chilinudlar med cashewnötterr
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Sweet chilinudlar med cashewnötter

15 ingredienser

30 min

Snabblagad, fräsch och otroligt god nudelrätt med sweet chilisås, platta risnudlar, edamame, krispiga grönsaker och rostade cashewnötter.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl cashewnötter
  • 4 ägg
  • 250 g risnudlar (gärna platta)
  • 4 dl edamamebönor (gröna sojabönor)
  • 250 g sockerärtor, strimlade
  • 1 knippe rädisa, skivade
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackad
  • olja

Dressing

  • 1,5 dl sweet chilisås
  • 4 msk fisksås
  • 1-3 limefrukter, pressad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • ev salt

Gör så här

  1. Rosta cashewnötter till gyllene i en torr panna. Lägg över på ett fat och låt svalna.
  2. Vispa ihop äggen. Stek till en tunn omelett i olja i en stekpanna. Lägg på en skärbräda, rulla ihop och strimla till tunna strimlor.
  3. Blanda ihop allt till dressingen. Ställ åt sidan.
  4. Koka nudlar enligt anvisningar på förpackningen. Skölj av väl med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
  5. Lägg nudlar med strimlad omelett samt alla grönsaker och koriander i en salladsskål (spara lite salladslök och koriander till topping).
  6. Häll på dressing och rör om. Strö på cashewnötter och lite salladslök samt koriander och servera.