Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis

Foto: Matton
Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis
50 ingredienser
Parmalindad, mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis. Serverad med het tomatsalsa, tzatziki och fetaostsallad.
Ingredienser
Parmalindad kycklingfilé
- 4 kycklingfiléer
- 2 mozzarellaostar, i skivor
- 4 skivor parmesanost
- 8 soltorkade tomater
- 1 kruka basilika
- salt
- peppar
- 8 skivor parmaskinka
Ugnsrostad örtpotatis
- 11 delikatesspotatisar
- 2 klyftor vitlök, pressade
- torkad oregano
- salt
- svartpeppar, nymalen
- 2 dl olivolja
- 1 dl vitt vin (eller saften av en halv citron)
Het tomatsalsa
- 3 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 gul lök, grovhackad
- 1 förp konserverade hela plommontomater
- 0,5 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 tsk honung
- 0,5 tsk rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar, nymalen
Tzatziki
- 2 dl matyoghurt (10 %)
- 1 gurka, skalad riven och urkramad
- 1-2 klyftor vitlök, finhackade (efter smak)
- 1 tsk honung
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar, nymalen
Fetaostsallad
- 1 gurka (stor)
- 4 tomater
- 1 fetaost
- 0,75 dl olja
- 1,5 msk vinäger
- 1 tsk honung
- 1 tsk torkad oregano
- salt
- peppar
Enkel fruktsallad
- 2 röda äpplen
- 2 gröna päron
- 2 bananer
- 0,5 limefrukt
- 0,5 citron
- 1 msk flytande honung
Yoghurtsås
- 3 dl matyoghurt
- 0,5 citron, skalet
- 0,5 limefrukt, skalet
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Sätt på ugnen på 180 grader.
Parmalindad kycklingfilé
- Gör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan.
- Skiva mozzarella.
- Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
- Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
- Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).
Ugnsrostad örtpotatis
- Blanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit.
Het tomatsalsa
- Stek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg.
- Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
- Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.
Tzatziki
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas.
Fetaostsallad
- Skär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna
- Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!
DESSERT
- Enkel fruktsallad med yoghurtsås
- Skala och skiva bananerna.
- Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.
Yoghurtsås
- Blanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron.
- Låt stå kallt en stund innan servering.