Skala vitlök. Tvätta citronen, riv av det gula skalet och pressa ur saften. Fin hacka chillin, timjan och rosmarin. Mixa alla ingredienser till en smet. Lägg racksen i marrinaden och låt vila ca 30-40 minuter.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn lammet med fettkappan nedåt, 2-3 minuter. Vänd och ställ in i ugnen. Ugnsstek 15 minuter om du vill ha köttet rött, eller 20 minuter för rosastekt. Ta ut köttet och låt vila i smörpapper ca 10 minuter innan du skär upp.
Rotfrukter
Skala alla rotsakerna och skär dem i stavar eller klyftor. Skala vitlöksklyftorna och platta till dem med knivbladet. Lägg allt i en långpanna, gärna med bakplåtspapper i bottnen. Ringla över olja och strö på salt. Lägg i en kvist rosmarin.#
Rosta rotsakerna mitt i ugnen i 225 grader 20–30 minuter tills de är mjuka.#