Kycklingbröst med saffran och aprikos samt couscous

Foto: TV4
Kycklingbröst med saffran och aprikos samt couscous
15 ingredienser
60 min
Kycklingbröst med saffran och aprikos med couscous och en yoghurtsås på citron och vitlök.
Ingredienser
- 2 kycklingbröst
- skrov från 1 kyckling
- 3 dl couscous
- 3 dl kalvfond
- 1 dl vatten
- 1 gul lök
- 0,5 g saffran
- 10 torkade aprikoser
- 4 klyftor vitlök
- 1 citron
- 2 dl matyoghurt
- 0,5 zucchini
- rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Ta ut kycklingbrösten från kycklingen. Dela skrovet i 3 delar och ta till vara på de andra delarna någon annan dag.
- Lägg kycklingbrösten i en bunke tillsammans med olja, citronsaft, salt och peppar efter smak.
- Hacka en halv lök och fräs i olja med en skivad vitlök för att sedan låta skrovet gå med och få färg. När skrovet fått färg tillsätts kalvfonden och vattnet för att låta puttra under lock i 20 minuter.
- Finhacka resten av löken och fräs tillsammans med saffranen. Sila över fonden i saffranslöken och låt koka ihop.
- Stek kycklingbrösten i het panna på båda sidor och sätt därefter in dom i ugnen på 110 grader i 30 minuter.
- Finriv 2 vitlökar och citronskal från 1/2 citron och blanda ner det i matlagningsyoghurten tillsammans med 2 msk citronsaft och salt efter smak.
- Häll ner couscousen i buljongen och rör om för att sedan låta stå under lock i 5 min. Tillsätt sedan fina små tärningar av aprikosen och rör om.
- Gör snygga små tärningar av zucchinin. Svetta 1 skivad vitlök i olja och låt zucchinin gå med i pannan. Smaka av med salt efter smak.
- Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den sedan vila i folie i 15 minuter innan servering.
- Tranchera upp kycklingen, gör ett snyggt ägg av couuscousen och dra på en rejäl klick yoghurt.
- Toppa kycklingen med den tärnade zucchinin och eventuellt lite tränad aprikos.